Laatste nieuws

 

HET LAATSTE NIEUWS:

* De groep is na het Coronatijdperk weer volop in de running. Veel boekingen waren doorgeschoven en worden de komende tijd ingehaald. Gelukkig mogen we weer spelen. We hopen dat komende jaren weer veel skiffle muziek geprogrammeerd mag worden.

* Met ingang van 1 mei spelen The Old Times Skifflers in een nieuwe bezetting. Herman Bischoff heeft de groep verlaten (wilde het wat rustiger aandoen) en is vervangen door Gerard Broere. Een oude rot in het muzikale vlak die een welkome aanvulling is voor de muziek van de Skifflers. Op 5 juli a.s.  treedt hij voor het eerst op samen met The Old Times Skifflers. Een nieuw persoon en een nieuwe “sound”. Verfrissend en afwisselend.

* Zaterdag 4 november spelen we voor de tweede keer in Het Anker in Hollandscheveld. Wordt vast weer een leuke avond met ons programma “Skiffle and more”……..

* Gelukkig is het ons gelukt om een nieuwe oefenruimte te vinden nu Repro Totaal niet meer bestaat……….Toch wel essentieel.

* Zondag 28 mei is het zover. Dan spelen The Skifflers in de kerk van Nuis. Ook in 2017 worden de jaarlijks terugkerende concertjes gehouden in de kerkjes van Tolbert, Niebert, Nuis, Marum en Noordwijk. Op de fiets kun je al die kerkjes en concerten bezoeken, maar die van The Old Times Skifflers mag u natuurlijk niet missen.

* Op 11 december spelen we  bij Muziek bij de Buren in Meppel. Het belooft met in totaal 27 deelnemende huiskamers en evenveel muzikanten en bands een voor Meppeler begrippen onvergelijkbaar groot muziek- en ontmoetingsfestival te worden, waarbij in totaal, inclusief het openings- en slotfeest, zo’n 90 optredens zullen worden gegeven.  Een uniek evenement, wat dit jaar in 9 steden in Nederland zal plaatsvinden op dezelfde datum, zondag 11 december dus…..noteer maar vast in de agenda. . Weer iets nieuws. Wij hebben er zin in

* 13 November staat Theater De Winsinghhof op het programma. ‘s Middags om 16.00 uur treden we daar op. Kaarten kosten maar 5 euro dus voor iedereen te doen. Ben je in de buurt, gewoon langs komen.

* 6 November spelen we in Dorpshuis Het Anker in Hollandscheveld. Muziek op de zondagmiddag heet het programma. Ook weer leuk om te doen.

* Het nieuwe seizoen is weer begonnen. 6 september is het eerste optreden weer gepland tijdens het lustrumfeest van de Probusclub Emmen. Daarna regelmatig optredens bij culturele clubs of festiviteiten. O.a. in Roden, Sleen, Hollandscheveld etc. We blijven de mensen verbazen met onze skiffle muziek en meer dan dat……..

* Het blijft (gelukkig) maar doorgaan. Onlangs opgetreden in theater boerderij ‘t Oelnbret in Dalen. Afgelopen week (maart) voor de vierde keer in cultureel centrum De Schalm in Nieuw-Amsterdam/Veenoord en op 24 maart in cultureel centrum  De Boshof in Odoorn. Helaas moesten we ons optreden voor het Nut Franeker afzeggen wegens ziekte. Maar wie weet komt daar nog een keer een vervolg op. We zijn in ieder geval lekker bezig. Dus…..skiffle is still going strong.

* Na een paar niet publieke optredens gaan we weer ons programma laten horen. O.a. vrijdag 11 december in het Dorpshuis te Schoonoord. Ook het nieuwe jaar 2016 zijn er weer boekingen binnen. Op zaterdag 16 januari spelen we bijvoorbeeld    in Erm bij restaurant Moorman.

* 16 September geen optreden voor de ANBO in Valthe. De ANBO ligt met zijn regio’s overhoop en dus kon ons optreden niet doorgaan. Jammer,….maar volgende keer beter.

* September …..het seizoen begint weer. Na een lange zomerstop (al die vakanties) hebben we er weer zin in. En…..de agenda loopt langzamerhand weer vol. Het speelgebied wordt steeds groter. Ook al een boeking uit Franeker.

* Zondag 12 april spelen de Skifflers in het Culturele cafe in Coevorden. Weer een nieuwe ervaring. Vrije inloop voor mensen die ons (weer) eens willen zien.

* November een leuk optreden bij de reünie van Basisschool De Brink in Emmen. Nostalgie alom……..

* In november weer op-getreden in het theaterprogramma van Het Oelnbret in Dalen. Blijft elke keer weer leuk op daar te spelen en……voor een enthousiast publiek.

* Oktober was het alweer dat The Old Times Skifflers de reis maakten naar Wolvega. optreden voor de maatschappij ter nut van het Algemeen. Een slordige 150 toeschouwers waren laaiend enthousiast over het nieuwste programma van The       Skifflers……Skiffle and more……..part 2.

* Weer was het een groot succes. Het optreden op het Folk veur Volk festival in Zweelo/Aalden. De foto’s laten het zien.

* Zaterdag 21 juni treden de Skifflers op op het Folk festival ” Folk veur Volk” in Zweelo/Aalden. Aanvang 16.00 uur. Zie de website van het festival voor de totale line-up. Internationaal dat is zeker. Komt dat zien!

* Deze week zijn de Skifflers geboekt voor een optreden tijdens de Drentse fietsvierdaagse. Dinsdag 22 juli spelen zij in de feesttent bij de start en finish plaats Emmen.

* 13 april opgetreden in de kerk in Termunten. Ondanks dat we daar nog niet zo bekend zijn was de kerk goed gevuld. Zelfs enkele echte skiffle fans. Het programma werd weer zeer goed ontvangen. De meeste mensen ging na afloop enthousiast huiswaarts. En een grote groep zelfs met onze nieuwste CD  in de tas. Het skiffle programma trekt steeds meer bezoekers.

* Op 16 maart spelen de Skifflers in Het Boskamp in Dalfsen. Weer een nieuwe uitdaging.

* Op 23 februari wordt er weer opgetreden op het Oringer Cultuurgarnituur. Aanvang 15.30 uur. Het is alweer de tiende keer dat het Cultuurgarnituur georganiseerd wordt en de derde keer dat de SKIFFLERS er optreden. En steeds weer een volle bak en succes verzekerd. Zie ook de website www.oringercultuurgarnituur.nl

* Zondag 19 januari volle bak in theaterboerderij ‘t Oelnbret in Dalen. Optreden van the Skifflers. Weer veel goede reacties en tevreden gasten. Een optreden dat zeer de moeite waard was. En de nieuwste Cd van de groep werd gepresenteerd. Skiffle and more…….heet hij en is vanaf deze datum volop verkrijgbaar. Op de website is te zien op welke wijze de CD besteld kan worden. Of……..gewoon bij een van de volgende optredens kopen. Maar €7,50.

* Op 3 januari 2014 hebben de SKIFFLERS op de Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Emmen gespeeld. Meer dan 800 mensen hebben die bijeenkomst bezocht. En door de muziek van de Skifflers gingen de voetjes van de vloer.

* De maand december hebben de SKIFFLERS gebruikt om hun 3e CD op te nemen. Dit keer live opgenomen door studio Haveman in Staphorst. Medio januari 2014 komt hij uit. En…….het belooft weer een mooie Skiffle CD te worden. De titel wordt SKIFFLE AND MORE……….